Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

13. 04. 2019. 11:19 >> 11:19

DRAGI

ECB poziva na pripreme za sve scenarije o Bregzitu

Finansijski sektor treba da nastavi pripreme za sve moguće scenarije o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), izjavio je predsjednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi.

Odlaganje Bregzita "znači da je rizik od ivice ponora izbjegnut u kratkom roku", ali "finansijski sektor treba da nastavi da se priprema za sve moguće scenarije, uključujući i za neuređeni Bregzit", izjavio je Dragi na prolećnom zasijedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu.

EU je ove nedjelje odobrila dodatno odlaganje Bregzita do 31. oktobra.

"Perspektiva zone eura u suštini zavisi od ritma rasta globalne ekonomije", dodao je Dragi ukazujući na potrebu za kontinuiranom multilateralnom saradnjom kako bi se ublažili rizici od velikih poremećaja ekonomske aktivnosti i finansijske stabilnosti.

Generalna direktoka MMF-a Kristin Lagard ocijenila je da dodatno odlaganje Bregzita produžava neizvjesnost ali omogućava i bolju pripremu za sve opcije, uključujući i Bregzit bez dogovora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније