Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

12. 04. 2019. 21:35 >> 21:35

NAKON ESTONIJE

I Poljska zabranila ulazak ruskog broda sa Krima

Nakon Estonije u četvrtak i Poljska je danas zabranila ulazak u svoje teritorijalne vode i u luku Gdinja ruskom školskom brodu zbog toga što su na njemu i kadeti sa Krima iz Akademije u Kerču, potvrdila je portparol poljskog Ministarstva spoljnih poslova, Eva Suvara.

 

"Odluka premijera Moravjeckog je da odbije da brod uplovi. Trenutno tu odluku sprovodi Granična straža u Gdinji. Dozvola da brod uplovi u teritorijalne vode Poljske bila bi u suprotnosti sa politikom poštovanja terijatorijalnog integriteta Ukrajine", kazala je Suvara poljskoj državnoj televiziji TVP.info.

Slično objašnjenje dale su ranije i estonske vlasti, u četvrtak, kada je estonsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da bi dozvola da brod uplovi u estonske teritorijalne vode bila u suprotnosti sa zvaničnim stavom Estonije da ne priznaje rusku aneksiju Krima iz 2014. godine.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je na Tviteru nakon estonske zabrane da je riječ o neprijateljskom i provokativnom potezu.

U Poljskoj je odluku da se ne dozvoli uplovljavanje brodu sa ruskim kadetima donio sam premijer Mateuš Moravjecki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније