Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 04. 2019. 23:36   >>  23:33 1

BRITANSKA VLADA

Razgovori s opozicijom nakon samita EU

Britanska vlada saopštila je večeras da će razgovori sa opozicijom o pronalasku rješenja za Bregzit biti nastavljeni poslije samita lidera Evropske unije (EU) u Briselu.

Vlada je dosadašnje razgovore sa opozicijom ocijenila kao konstruktivne i dodala da će biti nastavljeni u četvrtak poslije samita u Briselu.

Britanska vlada je prošle nedjelje započela pregovore sa glavnom opozicionom Laburističkom strankom u nadi pronalaska rješenja za Bregzit pošto je parlament tri puta odbacio sporazum o razlazu koji su London i Brisel postigli krajem novembra.

"Ostajemo u potpunosti posvećeni uspjehu Bregzita, a obje strane su izrazile volju da naporno rade u postizanju napretka, svjesni hitnosti situacije, i u cilju izbjegavanja organizovanja evropskih izbora", navodi se u saopštenju.

Vlada je juče saopštila da je odredila 23. maj kao datum za izbore za Evropski parlament uz nadu da neće morati da ih organizuje.

"Vlada i dalje namjerava da napusti EU sa dogovorom i da donese neophodne zakone prije 22. maja, kako ne bismo morali da učestvujemo" na evropskim izborima, izjavio je neimenovani portparol vlade.

Britanska premijerka Tereza Mej zatražila je prošle nedjelje odlaganje Bregzita do 30. juna u pismu upućenom Tusku, koji sa svoje strane predlaže "fleksibilno" odlaganje do 12 mjeseci.

Izbori za Evropski parlament biće održani od 23. do 26. maja, a lideri EU će sjutra razmotriti predlog premijerke i Tuska o odlaganju Bregzita.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније