Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

08. 04. 2019. 11:12 >> 11:14

U VB NAJOŠTRIJI ZAKONI

Zaustaviće štetne sadržaje po djecu na internetu

Velika Britanija imaće najoštrije internet zakone na svijetu, poručili su danas britanski ministri, dok je britanska vlada istovremeno podržala kampanju Dejli Telegrafa o zakonskoj obavezi zaštite djece na internetu.

Ministar kulture Džeremi Rajt i ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid objelodanili su "Bijeli papir" (White Paper) sa planovima o obavezama zaštite koju će sprovoditi novi nezavisni regulator, navodi Dejli Telegraf.

Kako je Rajt rekao, reforme su najbolji način uvođenja jasnih, konkretnih odgovornosti u borbi sa osjetljivim sadržajima ili aktivnostima na internetu.

"Britanija će uvesti kazne koje će primorati tehnološke kompanije da 'sjednu i uzmu u obzir', ako ne urade sve što je razumno izvodljivo da bi se zaustavio štetan sadržaj na njihovim platformama, rekao je Rajt, prenijela je agencija Rojters.

"Ako pogledate kazne koje su na raspolaganju Komesaru informacija u vezi pravila GDPR, to bi moglo da bude četiri odsto prometa kompanije. Nešto slično treba da bude i ovde", dodao je Rajt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније