Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 04. 2019. 18:11 >> 18:11
3

PAPA SAOPŠTIO

"SAD i Evropa krive za smrt djece na Bliskom istoku"

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo okrivio je danas Evropu i SAD za smrt djece u Siriji, Jemenu i Avganistanu, rekavši da bogate zapadne zemlje raspiruju sukobe prodajući oružje u ratnim zonama.

U obraćanju studentima i profesorima milanskog Instituta San Karlo, papa Franjo je rekao da širom svijeta ima tako mnogo ratova zato što "bogata Evropa i Amerika prodaju oružje koje se koristi za ubijanje djece i ljudi".

Papa je kazao da bez tog oružja ne bi bilo rata u zemljama kao šo su Avganistan, Jemen i Sirija.

"Zemlja koja proizvodi i prodaje oružje ima na svojoj savjesti smrt svakog djeteta i uništenje svake porodice", naveo je Franjo.

Govoreći o potrebi da zemlje prihvate i integrišu migrante, papa je odbacio zabrinutost zbog kriminala koju vlade navode kao razlog za neprihvatanje migranata.

"Mafiju nijesu izmislili Nigerijci. Mafija je naša. Svi mi imamo mogućnost da budemo kriminalci. Migranti nam donose bogatstvo jer su Evropu napravili migranti", dodao je Franjo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније