Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

06. 04. 2019. 19:50   >>  19:49

70 MRTVIH

Iran: Evakuacija stanovništva zbog poplava

Iranske vlasti naložile su evakuaciju stanovništva još četiri grada u jugozapadnoj provinciji Huzestan, koja je pogođena poplavama, prenijeli su danas tamošnji mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Irana Abdelreza Rahmani izjavio je da je oko 400.000 ljudi izloženo riziku od poplava u toj provinciji sa oko pet miliona stanovnika, javila je agencija AP.

Oko devet gradova i manjih mjesta je već evakuisano zbog poplava u kojima je za nekoliko dana stradalo 70 osoba, prenijela je agencija Frans pres.

Iranske vlasti saopštile su da je skoro 800 osoba povrijeđeno u poplavama uzrokovanim jakim nevremenom koji je nedavno pogodio zemlju. 

Poplave su oštetile oko 12.000 kilometara puteva, što je oko 36 odsto ukupne putne mreže u Iranu, dodale su vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније