Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

03. 04. 2019. 11:03   >>  11:03 2

OD PORODICE AL SAUD

Djeci Kašogija luksuzne nekretnine i mjesečna primanja

Djeca ubijenog novinara Džamala Kašogija primila su veći iznos novca i nekoliko luksuznih nekretnina kao kompenzaciju za smrt njihovog oca, izvijestio je u ponedjeljak Vašington Post.

Kašogija, koji je bio otvoreni kritičar saudijske vlade, u oktobru 2018. godine raskomadao je tim saudijskih operativaca u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu. Ubistvo je izazvalo globalni protest aktivista za ljudska prava, a ono je takođe navelo politički establišment nekih zemalja i biznismene da se distanciraju od navedene države.

Saudijska Arabija je priznala ubistvo i saopšila da je otpustila pet visokih državnih zvaničnika i da je uhapsila 18 Saudijaca u sklopu početne istrage o ubistvu. Ipak, suđenja protiv preostalih 11 osumnjičenih su obavijena velom tajne, a imena optuženih i optužbe protiv njih nijesu javno objavljeni.

Izvori bliski porodici nedavno su za Vašington Post kazali da su Kašogijeva dva sina i dvije kćerke dobili luksuzne nekretnine u vrijednosti od milion dolara u Saudijskoj Arabiji, a takođe navode da dobijaju i mjesečna primanja od porodice Al Saud.

Saudijski zvaničnici su rekli za Vašington Post da su ovi "aranžmani" dio napora saudijskog državnog vrha da postigne dugoročni sporazum s porodicom Kašogi, kada je riječ o Džamalovom ubistvu.

Tokom šest mjeseci od smrti njihovog oca djeca su se malo pojavljivala u javnosti i nijesu komentarisala navodno učešće princa Mohameda bin Salmana u zavjeri ubistva, prenosi "Business Insider".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније