Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

01. 04. 2019. 10:35 >> 10:00
2

ZEMAN OCIJENIO

EU sjajan projekat, ali su njeni projektanti loši

Predsjednik Češke Miloš Zeman ocijenio je da je evropska integracija sjajan projekat, a da su loši su samo ljudi, odnosno, kako je kazao, njeni projektanti.

Zeman je češkom javnom TV servisu pred 15. godišnjicu članstva Češke u Evropskoj uniji rekao da će EU opstati ponešto reformisana.

"U biti sam optimista. Tako da ne samo da će postojati, već će biti i blago reformisana, tako da se uklone najgore birokratske budalaštine koje danas u EU postoje", kazao je sinoć predsjednik Zeman Češkoj televiziji u prigodnom intervjuu povodom 15 godina članstva Češke u EU, od maja 2004. godine.

Predsjednik Zeman upozorio je da od ishoda proljećnih izbora za Evropski parlament zavisi da li će se EU reformisati ili neće.

"Iskreno rečno, Bregzit je izazvan greškama EU", kazao je on.

Češki predsjednik smjer reforme vidi ka tome da EP dobije zakonodavnu inicijativu, a da Evropska komisija prestane da izigrava vladu EU.

"Ta vlada bi trebalo da bude Evropski savjet sastavljen od predsjednika i premijera. Evropska komisija bi trebalo da postane normalni administrativni organ, svojevrsni činovnički servis dok danas, i to je ta greška, na nju gledamo kao na vladu koja bljuje desetine i desetine često izlišnih detaljnih i tehničkih smjernica", kazao je Zeman.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније