Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

01. 04. 2019. 11:33   >>  10:57

U VENECUELI

U Karakasu počela i pucnjava

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je 30-dnevni plan štednje električne energije zbog nestanaka struje širom zemlje, javlja AP, a na skupovima demonstranata sve češće se pojavljuju agresivni članovi provladine grupe "Kolektivo". U predgrađu Karakasa došlo i pucnjave u kojoj su dva čovjeka ranjena.

Istovremeno, kako prenosi TAS S, list "Nasional" objavio je da je dvoje ljudi primljeno u bolnicu s ranama od vatrenog oružja, pošto su naoružane osobe u civilnoj odjeći otvorile vatru na učesnike u antivladinom protestu u kvartu Libertador u prestonici Karakasu.

Ruska agencija navodi da se na fotografijama sa mjesta napada vide dvojica muškaraca, od kojih jedan nosi nešto što podsjeća na pušku, a drugi pištolj.

Venecuelanski dnevnik je za nasilje optužio nezvanične organizacije građana poznate pod zajedničkim nazivom "Kolektivo" koji pruža podršku aktuelnoj vladi u Karakasu.

U prestonici i drugim gradovima juče su održani protesti zbog dugotrajnih nestanaka struje.

AP prenosi da je venecuelanski predsjednik Maduro, ispred čije palate je održan jedan od ovih protesta, objavio da će 30-dnevni plan za štednju struje pomoći zemlji da se izbori sa nestancima električne energije zbog kojih je takođe došlo do prestanka snabdevanja vodom i prekinute su komunikacije.

Navodi se da je Maduro tokom govora emitovanog na nacionalnoj televiziji upozorio da ne smije biti nikakvih nereda zbog nestanaka struje i poručio da "kolektivosi" i druge provladine organizacije treba da održavaju red u Venecueli.

Američka agencija navodi da tokom protesta na koje je pozvao opozicioni vođa Huan Gvaido u većini slučajeva nije bilo intervenicije policije, ali su se "kolektivosi" ponegdje pojavljivali na motorima i prijetili demonstrantima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније