Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

31. 03. 2019. 20:25 >> 19:49
1

ŽELI UJEDINJENU EVROPU

Berluskoni kandidat za Evropski parlament

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je da se kandidavao za evropske izbore jer želi da se bori za ujedinjenu Evropsku uniju koja je vjerna viziji svojih osnivača.

Berluskoni je govorio na konvenciji svoje stranke desnog centra Forca Italia, čija je popularnost posljednjih godina opala, jer se glasači okreću desničarskim strankama sa antimigrantskim i evroskeptičnim porukama, kao što je stranka Liga.

Bivši premijer je rekao da želi da se Evropa "vrati projektu očeva osnivača, koji su htjeli više ujedinjenu Evropu, Evropu sa jednom diplomatijom i jednom odbrambenom politikom".

Berluskoniju je bilo zabranjeno da obavlja javnu funkciju skoro pet godina zbog presude za pronevjeru poreza. Sud je prošle godine, navodeći njegovog dobro ponašanje, presudio da opet može da se kandiduje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније