Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

31. 03. 2019. 12:20 >> 11:48

ZBOG DISKRIMINACIJE

Elton Džon podržao bojkot hotela sultana Bruneja

Britanski muzičar Elton Džon podržao je apel na bojkot nekoliko hotela u SAD-u i Evropi, povezanih sa sultanom Bruneja, koji je najavio da će u aprilu stupiti na snagu zakon o kažnjavanju homoseksualaca kamenovanjem do smrti.

Džon, koji se vjenčao sa partnerom Dejvidom Fernišom 2014. godine, podržao je incijativu holivudskog glumaca Džordža Klunija i pohvalio što je glumac zauzeo stav protiv diskriminacije homoseksualaca u Bruneju.

Kluni se nedavno zapitao "da li treba pomoći u finansiranju ubistva nedužnih građana" navodeći da ne treba podržati takve "ubilačke režime" kao ni njihove banke, institucije i finansijere koji s njima posluju.

Sultan Hasanal Bolkijah ima apsolutnu vlast u Bruneju, a hoteli koje pominje Kluni, su u vlasništvu Agencije za investicije te države u jugoistočnoj Aziji.

Kluni je pozvao na bojkot hotela Dorčester i Kovort Park u Velikoj Britaniji, Beverli hils i Bel er u Los Anđelesu, kao i na dva hotela u Parizu i po jedan u Rimu i Milanu.

Novi zakon protiv homoseksualaca u Brunejima stupa na snagu 3. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније