Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

28. 03. 2019. 23:05   >>  22:30

DRAMA NA TANKERU OKONČANA

Spašeni migranti pokušali da otmu brod

Tanker koga su oteli spašeni migranti, jer nijesu hteli da budu vraćeni u Libiju, stigao je danas na Maltu, pošto je tokom noći tim specijalnih snaga malteške mornarice povratio kontrolu nad plovilom.

Brod dug 52 metra koji plovi pod zastavom Palaua, juče je kod Libije spasio 108 migranata, među kojima 31 ženu i dijete. Oni su se nalazili u dva čamca koja su imali teškoće, što je primijetio evropski vojni avion.

Kada je tanker sa spasenim migrantima počeo da se približava Tripoliju, da ih tamo iskrca, odjednom je zaokrenuo i usmjerio se u suprotnom pravcu.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je prvi dao upozorenje o tome šta se dešava juče i rekao da to nijesu brodolomnici nego pirati i da neće dozvoliti brodu da uđe u italijanske vode.

Brod se, ipak, usmjerio ka Malti, odakle je mornarica mogla da stupi u kontakt sa kapetanom kada je udaljen 30 milja od obale.

Kapetan je više puta ponovio da više nema kontrolu nad brodom i da njemu i njegovoj posadi prijeti jedan broj migranata koji zahtijevaju da ide ka Malti, saopštila je malteška mornarica.

Patrolni brod je spriječio tanker da uđe u malteške teritorijalne vode i tim specijalnih snaga uz podršku više brodova ratne mornarice i jednim helikopterom, poslat je na plovilo da ga vrati pod kontrolu kapetana.

Uz pratnju malteške mornarice tanker je jutros stigao u luku La Valeta, gdje će posada i migranti biti predati policiji da se utvrdi šta se dogodilo i ko je odgovoran.

"Ovo je najočigledniji pokazatelj da ne govorimo o operacijama spasavanja brodolomnika koji bježe od rata, već o kriminalnim radnjama krijumčara ljudima", rekao je Salvni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније