Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 03. 2019. 21:28   >>  20:51

BRITANSKI PARLAMENT

Sljedeće nedjelje o otkazivanju Bregzita

Britanski poslanici će sljedeće nedjelje održati neobavezujuću debatu o otkazivanju izlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU), pošto je internet peticijom kojom se poziva na zaustavljanje Bregzita sakupljeno više od 5,7 miliona potpisa.

Prema britanskom zakonu, o svakoj peticiji koja na sajtu vlade dobije više od 100.000 potpisa mora da bude održana debata u parlamentu, ali ona neće biti stavljena na glasanje.

Odbor donjeg doma britanskog parlamenta za peticije saopštio je danas da do sada nijedna peticija na vladinom sajtu nije dobila toliko potpisa kao ta koja poziva na povlačenje Člana 50 Ugovora o EU, zvanične deklaracije britanske namjere da napusti Uniju.

Parlament će o toj peticiji raspravljati u ponedjeljak, kada će debatovati o još dvije peticije. Jedna kojom se poziva na nov referendum o članstvu u EU dobila je više od 120.000 potpisa, dok je drugu, kojom se traži izlazak Velike Britanije iz Unije bez sporazuma, potpisalo više od 140.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније