Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 08. 2013. 16:01 >> 16:03

SIRIJSKA KRIZA

Britanija pripremila prijedlog UN-u

Britanski premijer Dejvid Kameron kazao je danas da je Velika Britanija pripremila prijedlog koji daje mogućnost Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija da preduzme mjere kako bi osudili napadi hemijskim oružjem, ali i zaštitili civile.

Na svome Tviter profilu britanski premijer je napisao da će navedeni prijedlog već danas biti predložen članicama Savjeta bezbjednosti UN-a na razmatranje.

“Uvjek smo govorili da je potrebno da Savjet bezbjednosti UN-a djeluje prema svojim nadležnostima u vezi sa krizom u Siriji. Danas UN ima priliku da to i pokaže na djelu. Velika Britanija je pripremila prijedlog koji daje mogućnost UN-u da osudi zločine u toj zemlji, ali i da preduzme potrebne mjere kako bi civili bili zaštićeni. Ovaj prijedlog će biti predložen danas u Njujorku na sastanku pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN-a”, istakao je Kameron.

Takođe, Kameron će danas predsjedavati sastankom Savjet nacionalne bezbjednosti Velike Britanije, kojem će prisustvovati i britanski ministri, kao i visoki vojni i obavještajni zvaničnici, a gdje će se, takođe, razgovarati o stanju u Siriji.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније