Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2019. 13:25   >>  12:53

MOZAMBIK

Ciklon ugrozio dva miliona ljudi

Ciklon Idai, koji je deset dana bijesnio u tri države na jugu Afrike, ugrozio je blizu dva miliona osoba u Mozambiku, saopštila je danas humanitarna agencija OĆA.

Broj žrtava razornog ciklona porastao je na više od 750 ljudi, što prema riječima nadležnih, nije konačan broj stradalih, prenio je AP.

Procjenjuje se da je u Mozambiku stradalo 446 osoba, u Zimbabveu 259, i najmanje 56 u Malaviju.

"Broj stradalih nije konačan, i očekuje se da raste", rekao je ministar za životnu sredinu Mozambika Celso Coreia.

On je naveo da je oko 228 hiljada raseljenih smješteno u kampove širom zemlje i da je rano reći o broju nestalih.

Ciklon Idai najteže je pogodio luku Bejra, a vjetrovi su dostizali brzinu od 170 kilometara na sat, da bi potom prešao u Zimbabve i Malavi rušeći sve i ugrožavajući milione ljudi.

Vlasti Mozambika saopštile su da se stanje u Bejri "popravlja", da je otvoren glavni put, i da je sada omogućeno lakša dostava humanitarne pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније