Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 08. 2013. 15:05 >> 15:09

NALAZ UN-a

U Siriji korišćena "neka hemijska supstanca"

Specijalni izaslanik UN-a Lakhdar Brahimi kazao je da dokazi sugerišu da je korišćena neka hemijska supstanca u Siriji. Inače, SAD i Velika Britanija privode kraju izradu plana o pokretanju kaznenog vojnog udara. Zvanični Damask tvrdi da su pobunjenici koristili hemijsko oružje.

 

Dokazi ukazuju na to da je u napadu u Siriji korišćena ''neka hemijska supstanca'', kojom su ubijene stotine ljudi, prenose agencije.

Izaslanik Ujedinjenih nacija Lakhdar Brahimi je to rekao novinarima u Ženevi, dok je tim stručnjaka UN-a i dalje na terenu u Damasku.

"Čini se da je iskorišćena neka hemijska supstanca od koje je stradalo više stotina ljudi. Ipak, međunarodno pravo nalaže da bilo kakva vojna akcija, pa i intervencija SAD mora da ima saglasnost Savjeta bezbjednosti UN-a", upozorio je Brahimi.

On, međutim, nije pojasnio da li je riječ o dokazima koji su potekli od inspekcije UN-a iz Damaska ili su stigli obavještajnim putem, na koji su se pozivali američki zvaničnici govoreći da "nema sumnje da je napad hemijskim naoružanjem izvršen". 

"Ovo je nedopustivo, strašno. Ovo je samo potvrda koliko je opasna situacija u Siriji i koliko je važno da Sirija i međunarodna zajednica stvarno razviju političku volju da se prema tom pitanju ozbiljno postave i nađu pravo rješenje", rekao je Brahimi. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније