Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: J.B.Č. ]

25. 03. 2019. 08:20   >>  08:23 7

ERDOGAN NAJAVIO

"Možda pretvorimo Aja Sofiju u džamiju"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi svjetski poznata Aja Sofija, koja je danas muzej, ponovno mogla biti pretvorena u džamiju.

Turski lider je to rekao odgovarajući na pitanje novinara postoji li način da turski građani besplatno posjete Aju Sofiju.

"Odmah pored je Plava džamija, a turisti svih vjera je mogu posjećivati besplatno. Trebali bi to moći i ovdje", kazao je Erdogan.

Ova izjava, koja bi mogla izazvati burne reakcije širom svijeta, dolazi nekoliko mjeseci nakon što je najviši sud u Turskoj odlučio da istanbulski muzej Aja Sofija neće biti ponovo pretvoren u džamiju.

Aja Sofija je jedan od najpoznatijih spomenika kulture. Izgrađena je u šestom vijeku za vrijeme vladavine cara Justinijana. Prvo je služila kao crkva, a nakon Osmanskog osvajanja Istanbula 1453. godine pretvorena je u džamiju. Od 1935. godine pretvorena je u muzej.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније