Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ b92.net ]

24. 03. 2019. 10:08   >>  09:34 1

BOING

Ugovor s Pentagonom vrijedan 4 milijarde dolara

Američka vazduhoplovna kompanija Boing postigla je sporazum s Pentagonom o velikom ugovoru vrijednom oko 4,1 milijardu dolara.

Ugovor je u vezi sa širenjem i unaprjeđenjem sistema protivraketne odbrane na zemlji, objašnjeno je iz Pentagona, prenosi B92.

To je četvrti veliki ugovor Boinga i Pentagona.

Boing je potpisao ugovor u vrijednosti od 9,2 milijardi dolara za 351 školski avion TX američko-švedske proizvodnje firmi Boing" i SAAB, i 46 simulatora leta, ugovor od 805 miliona dolara za prvu bespilotnu letjelicu koja bi snabdjevala američke snage, kao i narudžbinu od 2,4 milijardi dolara za helikoptere za Ratno vazduhoplovstvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније