Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

23. 03. 2019. 15:00 >> 14:26

U FRANCUSKOJ

Proteste žutih prsluka obezbjeđivaće i "Stražari"

Pariska policijska prefektura saopštila je da je od jutros privela 51 osobu pred proteste građanskog pokreta "Žuti prsluci", kojem je zabranjeno okupljanje u određenim djelovima grada zbog nasilja i nereda prošle subote, prenio je list "20 minuta" (20 Minutes).

Prefektura je navela da se nije dogodio nijedan incident i ponovila da je okupljanje zabranjeno u aveniji Jelisejskih polja i okolnim ulicama, kao i u blizini predsjedničke palate i parlamenta.

Pokret "Žuti prsluci" prijavio je skup na istoku Pariza, a građani se okupljaju i na Trokaderou, trgu u blizini Ajfelove kule.

Zabrane okupljanja su uvedene u četvrtima oko 12 gradova širom Francuske, gdje su ranije izbijali neredi.

Francuski mediji prenose da se "žuti prsluci" okupljaju u drugim gradovima i da su protesti za sada odvijaju mirno.

"Žuti prsluci" organizuje danas, 19. subotu zaredom, nove proteste u zemlji. Zbog nasilja i nereda koji su izbili prošle subote u Parizu, vlasti su zabranile proteste u djelovima glavnog grada - u aveniji Jelisejskih polja i okolnim ulicama, kao i u blizini predsjedničke palate i parlamenta.

Policija je upozorila da će oni koji se budu okupili na mjestima zabranjenim za proteste morati da plate kaznu od 38 do 135 eura.

Građanima je takođe danas zabranjeno da nose oružje i pored redovne dozvole, kao i predmete koji bi mogli da se koriste kao oružje.

Pored zabrane, vlasti su odlučile da pored policijskih snaga angažuju i pripadnike vojne antiterostičke misije "Stražar" (Sentinelle).

Ta misija neće biti "u prvoj liniji" već će, između ostalog, obezbjeđivati zgrade zvaničnih institucija i omogućiće policiji da se usredsredi na kretanje demonstranata, u cilju očuvanja javnog reda i mira.

Protesti građanskog pokreta "Žuti prsluci" traju od 17. novembra i pored ustupaka vlasti i velike nacionalne debate koju je organizovao predsjednik Emanuel Makron.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније