Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

23. 03. 2019. 11:06 >> 10:31

IZ BIJELE KUĆE SAOPŠTENO

Trampu se dopada Kim, nema potrebe za dodatnim sankcijama

Predsjedniku SAD Donaldu Trampu se dopada lider Sjeverne Koreje Kim Džong-un i smatra da su dodatne sankcije protiv te države nepotrebne, izjavila je sekretarka za štampu Bijele kuće Sara Senders.

Tramp je ranije saopštio da je naredio povlačenje novih sankcija koje je nedavno Sjevernoj Koreji uvelo Ministarstvo finansija SAD.

"Danas je saopšteno iz Ministarstva finansija da se postojeće sankcije Sjevernoj Koreji proširuju novim", napisao je Tramp na Tviteru i dodao: "Ja sam danas naredio povlačenje tih dodatnih sankcija", prenio je Rojters.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da su SAD uvele sankcije za dvije kineske transportne kompanije koje su pomagale Sjevernoj Koreji da izbjegne sankcije uvedene zbog nuklearnog programa Pjong Janga.

Nije bilo odmah moguće razjasniti na šta se tačno odnosi ova Trampova odluka, ali sankcije Ministarstva finansija bile su prve mjere uvedene nakon neuspješnog samita američkog predsjednika i Kima u Vijetnamu, navodi agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније