Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

21. 03. 2019. 10:07   >>  09:33

JORDANSKI KRALJ

Zakleo se da će čuvati svetilišta u Jerusalimu

Jordanski kralj Abdulah Drugi, obećao je da će štititi islamska i hrišćanska sveta mjesta u Jerusalimu, označivši to "crvenom linijom" za svoju zemlju.

On je tokom jučerašnje posjete guvernoratu Zarka, kraj Amana, rekao da je pod pritiskom da izmjeni istorijsku ulogu svoje zemlje, zaštitnika svetih mjesta u Jerusalimu, ali da on to neće učiniti.

"Neću nikada u svom životu izmijeniti svoju poziciju prema Jerusalimu. Sav moj narod je sa mnom", rekao je jordanski monarh, ali nije naveo s kakavim pritiskom je suočen, prenio je AP.

Savjet, koji je postavio Jordan, nadgleda muslimanska svetilišta u Jerusalimu. Taj savjet polaže ekskluzivno ovlašćenje nad Uzvišenim utočištem ( Haram al Šarifom) odnosno Brdom hrama, kako to mjesto zovu Jevreji i kaže da nije pod izraelskom jurisdikcijom.

Na tom mjestu, gdje se nalaze džamije Al-Aksa i Kupola na stijeni,a nekada su tamo bili drevni jevrejski hramovi, često eskalira napetost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније