Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

20. 03. 2019. 07:30   >>  06:56

MINISTARKA PITA

Kako je izdata dozvola za Boing 737 Max?

Američka ministarka saobraćaja Elen Čao zatražila je od nadzorne agencije da ispitaju kako je Savezna uprava za avijaciju (FAA) dala dozvolu za letjenje Boingu 737 Maks osam.

 

Ta dozvola se našla pod sumnjom nakon posljednjeg pada aviona Etiopijan erlajnsa, prenosi Njujork tajms.

"Bezbjednost je jedan od najvećih prioriteta i svi smo tužni zbog smrtnih slučajeva koji su rezultat nedavnih nesreća koje su uključivale dva Boinga 737-Maks 8, u Indoneziji i Etiopiji", napisala je ona u memorandumu upućenom glavnom inspektoru Kelvinu Skovelu Trećem.

Kako je Čao napisala, ona traži reviziju koja bi pomogla ministarstvu u donošenju odluka, ali i doprinijela boljem razumijevanju u javnosti, te kako bi pomogla FAA da obezbijedi da se njegove bezbjednosne procedure efikasno sprovode.

Inače FAA je pod istragom i zbog odluke da piloti koji su upravljali prethodnim verzijama modela Boinga ne moraju da idu na dodatne provjere za novi avion, odnosno na treninge za letjenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније