Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

19. 03. 2019. 22:54 >> 22:17
1

MINISTAR ODBRANE

Pentagon za žrtvovanje vojne infrastrukture zbog zida

Vršilac dužnosti ministra odbrane SAD-a Patrik Šenahan, izjavio je da je američkom Kongresu predočio listu budžetom predviđenih projekata za izgradnju vojne infrastrukture. Međutim, ti projekti bi mogli biti ukinuti kako bi se pomoglo finansiranje izgradnje zida na granici s Meksikom.

Američki predsjednik Donald Tramp je prošlog mjeseca proglasio stanje povišene nacionalne bezbjednosti, u nastojanjima da obezbjedi finansije za izgradnju zida na granici sa Meksikom bez saglasnosti Kongresa.

Kako je javio Rojters, proglašnje stanja povišene nacionalne bezbjednosti omogućava Trampovoj administraciji da za svrhu gradnje zida koristi novac iz budžeta za vojnu infrastrukturu, ukoliko je to potrebno.

Dokument koji je Kongresu dostavio Šenahan i u koji je agencija Rojters imala uvid ima više od 20 stranica, a među projektima predloženim za obustavu su groblje pri Amerčkoj vojnoj akademiji u Njujorku, kao i komanda i i kontrolna zgrada u Kampu Tango u Južnoj Koreji.

Međutim, ocenjuje Rojters, malo je vjerovatno da će ova lista zadovoljiti Kongres, navodeći da su mu sagovornici iz Kongresa rekli da je lista nepotpuna i da su na njoj samo projekti koje je Kongres već odobrio.

Pentagon je saopštio da bi za eventualnu izgradnju zida, iz budžeta predviđenog za izgradnju vojne infrastrukture, mogao da izdvoji oko 3,6 milijardi dolara, ukoliko to bude potrebno.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније