Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

18. 03. 2019. 12:17 >> 18:45
1

NAPADAČ UHAPŠEN

Utreht: Ubijene tri osobe, ranjeno devet

Holandska policija uhapsila je napadača koji je usmrtio troje ljudi kada je pucao na tramvaj u Utrehtu. Napadača je holandska policija identifikovala kao Gokmena Tanisa, rođenog u Turskoj, prenosi AP.

On je prilikom napada usmrtio troje i ranio devetoro ljudi.

Vlasti su odmah podigle na najviši nivo stepen uzbune u oblasti napada, a gradonačelnik Utrehta Jan van Zanen rekao je da je "teroristički motiv" za napad najvjerovatnija teorija.

"Ne možemo da isključimo, štaviše, pretpostavljamo da je u pitanju teroristički motiv.  On je naveo da su tri od devet ranjenih osoba u teškom stanju.

Nekoliko sati poslije napada, policija Utrehta objavila je sliku 37-godišnjeg Gokmana Tanisa, rođenog u Turskoj, i pozvala građane da mu ne prilaze ako ga primijete. On na slici ima bradu i stoji u javnom prevozu.

Holandska vojna policija je posebno u pripravnosti na aerodromima i najvažnijim zgradama u zemlji dok traje potraga za osumnjičenim.

Policija, uključujući njene teško naoružane pripadnike, preplavila je jutros stambenu oblast u kojoj je došlo do pucnjave u tramvaju, na raskrsnici sa gustim saobraćajem.

Oni su kasnije podigli bijeli šator na mjestu gdje se vidjelo kako tijelo leži pored tramvaja.

Holandski premijer Mark Rute nazvao je situaciju "veoma zabrinjavajućom".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније