Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

18. 03. 2019. 11:22 >> 11:01
1

POZVAO IRANCE

Rohani: Kletve na SAD, Izrael i Saudijsku Arabiju

Predsjednik Irana Hasan Rohani, pozvao je građane te zemlje da bacaju kletve na SAD, Izrael i Saudijsku Arabiju, okrivivši Vašington i njegove saveznike za slabljenje iranske ekonomije.

Rohani je pozvao Irance da usmjere sve svoje kletve "na one koji su stvorili trenutnu situaciju" i dodao da treba kriviti "SAD, cioniste" i Saudijsku Arabiju.

On nije rekao na kakve kletve misli.

Današnje obraćanje Rohanija ima za cilj da ublaži kritike na račun njegove administracije, usljed naglog slabljenja iranske ekonomije, poslije prošlogodišnje odluke SAD-a da se povuku iz međunarodnog nuklearnog sporazuma sa Teheranom i da ponovo uvedu oštre sankcije Iranu.

Ekonomska kriza, koja u Iranu najviše pogađa obično stanovništvo, podstakla je Rohanijeve protivnike da otvoreno pozivaju na njegovo zbacivanje s vlasti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније