Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencije, objavila B.B. ]

18. 03. 2019. 11:34 >> 11:01
2

U MAKRONOVOM KABINETU

Razmatraju zabranu protesta na Jelisejskim poljima

Predsjednik Francuske Emanuel Makron razmatra zabranu demonstracija na Jelisejskim poljima, javio je Rojters pozivajući se na zvaničnika Makronovog kabineta.

AP prenosi da je državni sekretar francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Loran Nune priznao da policija nije uspjela da obuzda nasilne demonstracije u Parizu, tokom protesta "žutih prsluka" i kazao da vlada nastoji da izbjegne ponavljanje ovog scenarija.

U Parizu je očišćena jedna od najglamuroznijih avenija na svijetu, nakon što su protesti pristalica "Žutih prsluka" u subotu prerasli u nerede, koji su zaprepastili naciju.

Jeziva tišina zamijenila je prekjučerašnji višečasovni haos na Jelisejskim poljima, ulici koju mnogi Parižani smatraju "najljepšom avenijom na svijetom", navodi AP.

Kako je ranije prenio Rojters, demonstranti su tokom protesta zapalili nekoliko prodavnica, kao i jednu banku u sedmospratnoj zgradi iz koje su vatrogasci jedva uspjeli da spasu majku i dijete. Kako je ranije objavljeno, više od 100 osoba uhapšeno je tokom najnovijih protesta "Žutih prsluka" u Parizu, tokom sukoba sa policijom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније