Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

18. 03. 2019. 22:50   >>  22:33

U IZRAELU

Ekstremnom desničarskom političaru zabranjena kandidatura

Vrhovni sud u Izraelu zabranio je Majklu Ben-Ariju, članu ekstremno desničarske stranke Jevrejska snaga, da se kandiduje na narednim predsjedničkim izborima, koji će biti održani u aprilu, prenosi BBC.

Iako je ranije ovom desničaru bilo odobreno da se kandiduje na izborima, ta odluka je na kraju, ipak, poništena zbog žalbe nekoliko ljevičarskih političara i političkih organizacija.

Ben-Ari se suočio s kritikama zbog svojih komentara o izraelskim Arapima, a glavni državni sudija Aviči Mandelblit izjavio je da su pojedine njegove izjave podsticanje na rasizam.

Sud je takođe, omogućio arapskim strankama da nakon dugo vremena učestvuju u predsjedničkim izborima koji će se održati 9. aprila.

"Moramo promijeniti paradigmu ponašanja u odnosu na svakoga ko se usudi govoriti protiv Jevreja. Ta osoba je mrtav čovjek. On ne smije izaći živ iz Izraela. Dakle, bez izbacivanja iz države, bez oduzimanja državljanstva. Ne treba da živi", samo su neke od riječi Ben-Arija koje je rekao za novine "The Times of Israel" u augustu 2018. godine.

No, Ben-Ari je na kraju kazao da je govorio o liderstvu Hamasa, a ne o svim Arapima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније