Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

15. 03. 2019. 10:28   >>  09:54 1

U SJEVERNOJ KOREJI

Prijete prekidom pregovora sa SAD

Sjeverna Koreja razmatra prekidanje pregovora oko svojeg nuklearnog programa sa Sjedinjenim Državama, i možda će razmotriti i odustajanje od moratorijuma na razvoja projektila i nuklearna testiranja ako Vašington ne napravi ustupke, rekla je zamjenica ministra vanjskih poslova te zemlje.

Zamjenica ministra vanjskih poslova Čoe Son Hui optužila je američke zvaničnike za prekid pregovora prošlog mjeseca u Vijetnamu, između Donalda Trampa i Kim Džong Una, objavili su iz ruske agencije TASS i Asošijejted Pres.

"Nemamo namjeru da se poklonimo američkim zahtjevima u bilo kojem obliku, niti ćemo učestvovati u pregovorima te vrste", rekla je Son Hui za TASS u Pjong Jangu.

Američki državni sekretar Majk Pompeo i savjetnik za nacionalnu sigurnost Džon Bolton "stvorili su atmosferu neprijateljstva i nepovjerenja te su stoga, opstruirali konstruktivne napore u pregovorima između vrhovnih vođa Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država".

Kim će se uskoro obratiti javnosti oko svojeg stajališta o denuklearizaciji i pregovorima sa SAD-om, te o daljnjim potezima Sjevera, dodala je Čoe.

Čoe je rekla, kako je Vašington odbacio zlatnu priliku na samitu u vijetnamu, i upozorila da bi Kim mogao ponovno razmotriti moratorijum na nuklearna testiranja i razvoj lansirnih rampi za projektile, objavili su iz Asošijejted Presa.

"Želim da naglasim da će gangstersko ponašanje SAD-a postati opasno za pregovore", rekla je Čoe, no, ipak je dodala: "Hemija između dvojice vođa je i dalje dobra i iznenađujuće sjajna."

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније