Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 03. 2019. 19:02   >>  18:27 3

IZNENAĐEN LOŠIM PREGOVORIMA

Tramp: Novi referendum o Bregzitu nezamisliv

Predsjednik SAD-a Donald Tramp rekao je danas da je "iznenađen neuspjehom" pregovora o Bregzitu, nakon što je britanski parlament ponovo odbacio predloženi sporazum o istupanju iz EU.

"Iznenadio sam se koliko je loše. Iskreno, mislim da je o tome moglo biti pregovarano na drugi način", rekao je Tramp u Bijeloj kući, prilikom sastanka s irskim premijerom Leom Varadkarom.

Tramp je izjavio da se radi o "teškoj situaciji", posebno u vezi s irskom granicom.

On je ocijenio i da je novi referendum o Bregzitu nezamisliv.

"Ne mislim da je novo glasanje moguće jer bi to bilo veoma nepravedno prema onima koji su pobijedili (na prvom referendumu)", rekao je predsednik SAD.

Veliki protivnik multilateralizma, Tramp je još ranije, tokom prve zvanične posjete Velikoj Britaniji, u intervjuu za list San rekao da bi "veoma drugačije" pregovarao da je bio na mjestu britanske premijerke Tereze Mej.

Britanski parlament će danas glasati o eventualnom odlaganju datuma Bregzita.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније