Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

14. 03. 2019. 11:36 >> 11:02

TUSK PORUČIO

EU da bude otvorena za odlaganje datuma Bregzita

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, izjavio je da Evropska unija treba da bude otvorena da se na duže vrijeme odloži datum izlaska Velike Britanije iz bloka.

"Na konsultacijama pred samit EU, savjetovaću 27 članica Unije, da budu spremne da odobre dugo produženje (za datum izlaska), ako Britanija utvrdi da je potrebno da ponovo razmotri svoju strategiju za Bregzit i postigne konsenzus", naveo je Tusk na Tviteru.

Britanski poslanici danas treba da se izjasne o eventualnom odlaganju datuma napuštanja Velike Britanije iz članstva u EU.

Parlament je sinoć odbacio opciju Bregzita bez sporazuma. Ukupno 312 poslanika glasala su protiv Bregzita bez sporazuma, dok je 308 glasalo za tu opciju.

Britanska vlada je poslije glasanja saopštila, da će premijerka Tereza Mej predložiti parlamentu da glasa o predlogu da do 20. marta ponovo bude organizovano glasanje o sporazumu koji su London i Brisel postigli krajem novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније