Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

13. 03. 2019. 09:37 >> 09:04
1

DO 2023.

Folksvagen ukida do 7.000 radnih mjesta

Grupa Folksvagen objavila je danas da će ukinuti između 5.000 i 7.000 radnih mjesta do 2023. godine u svojoj istoimenoj jedinici Folksvagen (VW) u okviru mjera štednje uvedenih radi finansiranja investicija u električna i autonomna vozila.

"Zbog automatizacije i rutinskih zadataka kompanija očekuje da će i zmeđu 5.000 do 7.000 radnih mjesta nestati do 2023. godine", navela je grupa u saopštenju i dodala da će smanjenje radne snage biti sprovedeno tako što se neće zamjenjivati oni koji odlaze u penziju.

Ova smanjenja dodaju se na već tekući program restrukturiranja koji predviđa da se do 2020. ukine 21.000 radnih mjesta u svijetu i uštedi više od tri milijardi eura.

Istovremeno grupa Folksvagen namjerava da podigne na 19 milijardi eura ulaganje u "stvari budućnosti", kao što je uvođenje električnih modela i autonomnih vozila, u odnosu na 11 milijardi koliko je najavljeno u novembru.

Kompanija namjerava da otvori oko 2.000 radnih mjesta za razvoj softvera i elektronike, i navodi da je garancija zaposlenosti do 2025. godine postignut u dogovoru sa sindikatima ostaje na snazi.

"Neće biti otpuštanja", rekao je juče predsjednik grupe Folksvagen Herbert Dis juče prilikom predstavljanja godišnjih rezultata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније