Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 03. 2019. 21:55 >> 21:38

ODBACILI SPORAZUM S EU

Mej žali zbog glasanja poslanika

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je večeras, nakon glasanja u britanskom parlamentu, da žali zbog odluke poslanika da odbace sporazum koji je sa Evropskom unijom (EU) postigla o izlasku velike Britanije iz Unije.

Mejova je poslanicima, nakon glasanja, kazala da se i sama borila sa tim pitanjem, ali i da je svjesna "potencijalne štete" koja prijeti Britaniji ukoliko napusti EU bez dogovora, prenosi BBC.

Prema njenim riječima, tražiće od Donjeg doma parlamenta da se sjutra glasa o izlasku Britanije iz EU bez sporazuma.

Mej je kazala i da ukoliko produže član 50 Lisabonskog sporazuma, EU će željeti da zna šta Britanija želi da postigne sa tim produženjem i istakla da se poslanici sada nalaze pred "teškim izborom" šta dalje da urade.

Lider Laburističke partije Džeremi Korbin izjavio je da je vlada pobijeđena velikom većinom, da mora da prihvati da njihov sporazum nema podršku parlamenta i da je premijerka u potpunosti svjesna štete koju Bregzita bez sporazuma može da nanese.

"Vrijeme je za opšte izbore", rekao je Korbin.

Britanski parlament večeras ponovo nije izglasao sporazum koji je premijerka Tereza Mej dogovorila sa Evropskom unijom po pitanju Bregzita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније