Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

10. 03. 2019. 15:55   >>  15:21

AMSTERDAM

Hiljade na protestu zbog klimatskih promjena

Oko 30.000 ljudi okupilo se na centralnom trgu u Amsterdamu na protestu, tražeći progresivniju politiku vlade o klimatskim promjenama u Holandiji.

Uprkos kiši, demonstransti nose transparente, poput onog "Učinite nešto".

Institut za istraživanja životne sredine saopštio je nedavno, da Holandija nije učinila dovoljno na smanjenju emisije gasova staklene bašte na propisani nivo i da je cilj smanjenje emisije do 2020.za 25 odsto u odnosu na onaj iz 1990., "van domašaja".

Holandski parlament odobrio je zakon koji je postavio kao merila smanjenje od 95 odsto emisije do 2050. godine u poređenju sa nivoom iz 1990. odnosno 49 odsto do 2030. godine.

Međutim, planovi za postizanje tih ciljeva nijesu odobreni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније