Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

10. 03. 2019. 11:49   >>  11:13

FORMALNI IZBORI

Sjeverna Koreja bira novi parlament

Građani Sjeverne Koreje biraju novi parlament, drugi put za vrijeme vladavine Kim Džong Una, a postupak je formalne prirode.

Samo jedan kandidat iz vladajuće korejske Radničke stranke bori se za svaku izbornu jedinicu, a glasači na listiću treba da zaokruže 'da' ili 'ne'.

Poslanici, njih 687, biraju se na pet godina, a rezultati se očekuju za dva dana.

Prema državnoj novinskoj agenciji KCNA, do podneva je glasalo 57 posto birača.

"Svi birači učestvuju kao jedan, za dobro napretka socijalističke zemlje i jačanje snage naroda s velikim ponosom i čašću", navodi agencija.

Promatrači su rekli da izbori služe kako bi se učvrstilo nacionalno jedinstvo u zemlji, koja je međunarodno izolovana i trpi sankcije UN-a zbog nuklearnog programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније