Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

09. 03. 2019. 19:57 >> 19:24

VENECUELA NAJAVILA

Žalba UN-u zbog sabotaže na elektromreži

Venecuela će podnijeti žalbu visokoj komesarki UN-a za ljudska prava Mišel Bašele, zbog "sabotaže" na elektromreži.

Vlasti za sabotažu okrivljuju "američki imperijalizam".

U četvrtak je veći dio Venecuele ostao bez struje na skoro 24 časa, a državna elektroprivredna firma je saopštila da je uzrok toga bila "sabotaža" u hidroelektrani "Simon Bolivar", najvećoj u zemlji.

"Podnijećemo im žalbu kako bi se obezbjedilo poštovanje ljudskih prava u našoj zemlji", izjavio je ministar za komunikacije i kulturu Horhe Rodriges i dodao da je ta sabotaža, koja je trebalo da ostavi Venecuelu bez struje nekoliko dana, bila "najbrutalniji čin agresije u proteklih 200 godina", prenio je Tass.

Rodrigez je najavio da će delegacija kabineta visokog komesara UN-a za ljudska prava uskoro posjetiti Venecuelu.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro okrivio je "američki imperijalizam" za ovu sabotažu, dok je Stejt department negirao bilo kakvu umješanost. Struja se postepeno vraća širom Venecuele, navodi Tass.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније