Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

05. 03. 2019. 08:34 >> 08:00

UZ KAUCIJU

Predsjednik UO Nisana izašao iz pritvora

Sud u Tokiju odobrio je danas najnoviji zahtjev bivšeg predsjednika upravnog odbora Nisana, Karlosa Gona, za izlazak iz pritvora uz kauciju, javili su japanski mediji.

Odluka suda je neočekivana i Gonu bi mogla da omogući da napusti zatvor već danas.

Iznos kaucije je 1 milijarda jena (8 miliona eura).

Gon (64) u pritvoru je od 19. novembra.

Tokijski sud je odbio prethodne zahtjeve za puštanje na slobodu uz kauciju.

Gon koji je vodio kompaniju Nisan dvije decenije optužen je da je falsifikovao finansijske izvještaje, lažno prikazivao svoja primanja od Nisana tokom osam godina. Osumnjičen je da je svojim djelovanjem učinio da Nisan snosi investicione gubitke i isplatu jednom poslovnom čovjeku iz Saudijske arabije.

Gon kaže da nije kriv jer njegova primanja nikad nijesu bila fiksna, da Nisan nije pretrpio gubitke i da je isplata bila za legitimne usluge.

Do početka suđenja mogli bi da prođu mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније