Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ rts; Objavila: M.M ]

04. 03. 2019. 22:43 >> 22:10

MAKRON IZJAVIO

Evropa nikada nije bila u većoj opasnosti

Uoči izbora za Evropski parlament u maju ove godine, francuski predsjednik Emanuel Makron strastveno je branio ideju “nove Evrope” i predstavio plan za “evropsku renesansu” u kolumni koja će sjutra biti objavljena u listovima svih 28 država članica.

Makron je u kolumni, koja će biti objavljena u listovima poput britanskog Gardijana, njemačkog Velta i španskog Paisa, predstojeće evropske izbore nazvao “odlučujućim” i upozorio da je Evropa u opasnosti, što britanska agencija Rojters tumači kao “poziv na buđenje” Uniji, dok on pokušava da pokrene fundamentalne reforme bloka.

“Za nekoliko nedjelja, evropski izbori biće odlučujući za budućnost našeg kontinenta. Nikada Evropa nije bila toliko potrebna od Drugog svjetskog rata kao što je sada, a ipak Evropa nikada nije bila u takvoj opasnosti. Nacionalizam ne nudi ništa. To je projekat odbacivanja”, naveo je Makron.

Kolumna francuskog predsjednika objavljena je u vrijeme kada je došlo do porasta napetosti na Zapadu, koji je uzdrman politikom “Amerika na prvom mjestu” američkog predsjednika Donalda Trampa i izlaskom Britanije iz EU, konstatuje Rojters, navodeći da velike izazove predstavljaju i Kina i Rusija.

Takođe, dodaje agencija, veliki broj predloga koji je Makron iznio usmjeren je ka zaštiti i odbrani evropskih građana, uz davanje novog zamaha bloku uslijed prijetnje koju predstavlja globalna konkurencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније