Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2019. 11:07 >> 10:33

STOLTENBERG

Uspjeh NATO-a zasniva se na jedinstvu

NATO će postojati sve dok je potreban jak savez bezbjednosti i odbrane, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenber i naglasio da se njegov uspjeh zasniva na jedinstvu.

Na pitanje novinara da li NATO, nakon sedam decenija, i dalje ima svrhu postojanja, Stoltenberg je rekao da se 70-godišnji uspjeh NATO-a, najuspešnijeg saveza u istoriji, zasniva na jedinstvu.

"Mi smo 29 različitih zemalja sa obje strane Atlantika. Različiti su nam i sistemi i istorija. Ali uprkos razlikama zajednički cilj nas ujedinjuje", kazao je Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, drugi razlog za uspjeh je naša sposobnost za prilagođavanje.

"Danas se svijet mijenja. I mi se takođe mijenjamo, vođeni ciljem održavanja mira i izbjegavanja sukoba", istakao je Stoltenberg.

Stoltenberg smatra da je prijem Sjeverne Makedonije u NATO važan za tu državu, za region i za NATO, prenose agencije.

Kako on objašnjava, to je dokaz da su vrata NATO-a otvorena.

"Vidite Bugarsku. Njen ulazak prije 15 godina pomogao je da se stabilizuje Evropa, ojača demokratija, vladavina prava i očuva mir, što je osnova za ekonomski prosperitet", dodao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO je čestitao Bugarskoj što je potpisala sporazum o dobrosusjedskim odnosima sa Sjevernom Makedonijom i što je igrala jednu od ključnih uloga u procesu atlantskog integrisanja te države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније