Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

04. 03. 2019. 09:22   >>  08:49 2

AL DŽAZIRA OBJAVILA

Kašogi spaljen u specijalnoj pećnici

Al Džazira navodi da je došla do novih saznanja koja ukazuju na to da je raskomadano tijelo Džamala Kašogija vjerovatno spaljeno u pećnici.

Naime, kako navodi Al Džazira, pozivajući se na svoja saznanja, ali i na najnovije snimke rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu, vjeruje se da je tijelo saudijskog novinara "Vašington posta" spaljeno na preko 1.000 stepeni, u pećnici specijalno napravljenoj najvjerovatnije za tu namjenu.

Podsjetimo, Kašogi je nestao u oktobru 2018. kada je ušao u ambasadu Saudijske Arabije u Istanbulu, odakle mu se gubi svaki trag. Nakon višenedjeljnog pritiska, saudijska ambasada dozvolila je turskim istražiocima da uđu u ambasadu i pretraže je. Međutim, kako su tada navele sve svjetske agencije, ali i eksperti, to je počinicima dalo dovoljno vremena da uklone sve dokaze.

Nakon ambasade pretražena je i kuća u kojoj je živio saudijski konzul, koji je u međuvremenu, napustio Tursku.

Tijelo Kašogija nikada nije nađeno, a prema navodima optužnice koja za njegovo brutalno ubistvo tereti 15 saudijskih obavještajaca, Kašogi je ubijen u ambasadi nakon čega je njegovo tijelo isečeno na djelove i iznijeto iz ambasade.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније