Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

27. 02. 2019. 09:24   >>  08:52

POSAO VIJETNAMA I SAD-A

Kupuju avione vrijedne 21 milijardu dolara

Vijetnamske aviokompanije Vijetdžet, Bambu Ervejs i Vijetnam Erlajns potpisale su danas u Hanoju ugovore sa američkim kompanijama za kupovinu više od 100 aviona u vrijednosti od 21 milijarde dolara, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik Bijele kuće.

Vijetdžet će kupiti 100 aviona tipa Boing 737-Max i 215 motora američko-francuske grupe CFM, dok će Bambu kupiti 10 aviona tipa Boing 787-9.

Vijetnam Erlajns je sklopio ugovor u vrijednosti od 100 miliona dolara sa američkom kompanijom Saber u sektoru usluga i tehnologija.

"Ovi ugovori će podržati više od 83.000 američkih radnih mjesta i pružiće veću pouzdanost vijetnamskim putnicima u međunarodnim saobraćaju", rekao je američki zvaničnik.

Američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je ranije američki budžetski deficit sa Vijetnamom, uz ocjenu da Hanoj treba da kupuje više američkih proizvoda.

Tramp je juče stigao u Vijetnam, na drugi sastanak sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom.

Američkog predsjednika u Hanoju su dočekali vijetnamski zvaničnici sa kojima je danas imao sastanke.

Tramp i vijetnamski predsjednik Ngujen Fu Trong prisustvovali su potpisivanju ugovora o kupovini aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније