Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 08. 2013. 14:52   >>  14:51

SIRIJSKA KRIZA

Hejgel: SAD se priprema za sve opcije

Američki ministar odbrane Čak Hejgel, u vezi sa produbljivanjem krize u Siriji, kazao je da se SAD pripremaju za "svaku opciju“, prenosi agencija Anadolija.

Hejgel je rekao da američki predsjednik Barak Obama želi da se SAD pripremi i za "vojnu opciju u Siriji" i da ta opcija podrazumijeva “pozicioniranje vojnih jedinica i drugih sredstava“.

On je kazao da SAD, zajedno sa međunarodnom zajednicom, pokušava otkriti šta se zaista desilo u Siriji i da li je korišćeno hemijsko oružje.

“Još uvijek radimo na procjenama“, izjavio je Hagel.

Naglasivši da postoji mogućnost za novi napad u Siriji, Hejgel je rekao da se u što kraćem roku mora otkriti istina u vezi sa korišćenjem hemijskog oružja.

Amerikanci traže rješenje za Siriju

Obama je u subotu formirao tim nacionalne sigurnosti kako bi razmotrili informacije vezane za napad hemijskim oružjem koji je izvršen u Siriji prošle sedmice te kako bi eventualno dogovorili reakciju.

U saopštenju Bijele kuće stoji da je predsjednik Obama od saradnika dobio "detaljni pregled raznih mogućnosti koje su mu na raspolaganju".

Američki obavještajci pokušavaju otkriti da li su napad koji je odnio živote preko 1.300 ljudi izvršile snage sirijskog režima na čelu sa Bašarom al Asadom.

Obama je prošle godine opisao korišćenje hemijskog oružja u Siriji kao "crvenu liniju".

U saopštenju iz Bijele kuće nema detalja o tome koje opcije se razmatraju ili u kojem vremenskom periodu bi one mogle biti primijenjene.

Bijela kuća takođe saopštava da je predsjednik Obama razgovarao sa britanskim premijerom Dejvid Kameronom te da su obojica izrazili veliku zabrinutost zbog napada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније