Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 08. 2013. 10:24 >> 11:01

SLABA PODRŠKA

Obama spreman, građani protiv akcije u Siriji

Pentagon je spreman da sprovede vojnu opciju u Siriji ako tako odluči predsjednik Barak Obama, rekao je danas američki sekretar odbrane Čak Hejgel.

 

On je medijima tokom posjete Maleziji saopštio da je Obamae tražio od ministarstva odbrane da pripremi opcije za sve slučajeve.

„Mi smo to uradili i spremni smo da sprovedemo svaku opciju, ako on odluči da primeni neku od njih“, rekao je Hejgel.

Istovremeno, američki državni sekretar Džon Keri razgovarao je sa šefom sirijske diplomatije Validom al-Mualamom i rekao mu da je sirijska vlada trebalo da dozvoli inspektorima UN na terenu da pristupe mjestu gde je navodno izveden napad hemijskim oružjem.

Keri je, kako je prenio Rojters, "jasno stavio do znanja da je sirijski režim, ako zaista nema ništa da krije, trebalo da dozvoli pristup tom mjestu, a ne da i dalje napada pogođenu oblast kako bi blokirao pristup i uništio dokaze. 

Državni sekretar SAD je naglasio da je od zapovjednika pobunjeničke Slobodne sirijske vojske dobio čvrsta uvjerenja da će se postarati za bezbjednost istražitelja UN u pogođenim oblastima. 

Keri je razgovarao sa kolegama u Saudijskoj Arabiji, Jordanu i Turskoj i u svim tim razgovorima naglasio da je važno da se brzo utvrde činjenice, kazao je zvaničnik Stejt departmenta.

Međutim, najnovije ispitivanje javnog mnjenja pokazuje pad podrške za američku intervenciju u Siriji koju bi sada podržalo tek 0 odsto Amerikanaca, a protivi joj se njih čak 60 odsto.

Rezultati anketa pokazuju da bi, u slučaju da se dokaže da je sirijski režim zaista upotrijebio hemijsko oružje, intervenciju podržalo 25 odsto Amerikanaca, a protiv bi bilo 46 odsto.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније