Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 08. 2013. 09:15 >> 09:15

U DAMASKU UTVRĐENO

Liječeni pacijenti s neurotoksičnim simptomima

Humanitarna organizacija "Doktori bez granica" objavila je kako su tri bolnice, koje su pod njihovim nadzorom u sirijskoj prijestonici Damask, liječili oko 3.600 pacijenata sa "neurotoksičnim simptomima", od čega ih je umrlo 355.

 

To je, prenose agencije, prva nezavisna potvrda broja žrtava stradalih u napadima 21. avgusta.

Ipak, Doktori bez granica nijesu i zvanično potvrdili da se prilikom napada u Siriji koristilo hemijsko oružje. Kažu kako to ne mogu "naučno potvrditi".

Doktori bez granica navode kako je osoblje u bolnicama prijavilo veliki broj pacijenata koji su tog kobnog 21. avgusta, u periodu manjem od tri sata, u bolnice stigli sa simptomima koji uključuju grčeve, pojačano izlučivanje sline, proširene zjenice, nadražene oči i probleme s disanjem.

Za ublažavanje simptomima im je dat atropin.

"Doktori bez granica naučno ne mogu potvrditi ni uzrok tih simptoma niti ko je odgovoran za napad", poručio je Bart Džejnsens, jedan od direktora organizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније