Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

24. 02. 2019. 16:16 >> 15:44
1

DRŽAVNI MEDIJI S. KOREJE

"Narod SAD nikad neće biti bezbjedan"

Državni mediji Sjeverne Koreje prenijeli su da narod SAD "nikada neće biti slobodan od prijetnje po svoju bezbjednost" ako pregovori između dvije zemlje budu bez rezultata.

Zvanična agencija KCNA kritikovala je američke Demokrate i još neke da "planiraju da osujete" drugi samit između lidera Kim Džong Una i američkog predsjednika Donalda Trampa u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, krajem februara.

KCNA je optužila Trampovu administraciju da "sluša" protivnike dijaloga, čak i pored toga što su SAD pokrenule diplomatske napore sa Sjevernom Korejom, prenio je Rojters. 

Kim je juče krenuo iz Pjongjanga vozom u pratnji visokih zvaničnika i svoje uticajne sestre, kako bi stigao na samit zakazan za 27. i 28. februar, javila je sjevernokorejska zvanična agencija KCNA. 

Tramp i Kim će se sastati u Hanoju, osam mjeseci nakon njihovog istorijskog susreta u Singapuru, gdje su obećali da će raditi u pravcu pune denuklearizacije Korejskog poluostrva. 

Od tada je postignut neznatan napredak, a očekuje se da će se dvojica lidera fokusirati na to koje elemente nuklearnog programa bi Sjeverna Koreja mogla početi da ukida, u zamjenu za ustupke SAD, navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније