Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 08. 2013. 22:43 >> 22:44

POLICIJA MUMBAJA

Indija: Uhapšen treći osumnjičeni za silovanje

Policija u Mumbaju uhapsila je večeras trećeg osumnjičenog za silovanje žene fotoreportera koja je pripremala reportažu u tom gradu, što je podsjetilo na sličan zločin u Nju Delhiju koji je izazvao proteste širom Indije.

Sumnja se da je pet muškaraca u četvrtak kasno uveče u pustom kraju centralnog, elitnog dijela Mumbaja silovalo ženu u ranim 20-tim, gdje je ona pravila priču o starim zgradama u toj oblasti za časopis sa kolegom.

 

 

Prvi osumnjičeni je uhapšen u petak, a drugi tokom noći. Treći osumnjičeni je uhapšen pošto je njegovu lokaciju policiji otkrio jedan od prethodno privedenih.
"Istraga ide u pravom smjeru i ostali osumnjičeni će uskoro biti uhapšeni", izjavio je šef lokalne policije Satjapal Sing, prenijela je agencija AFP.

On je dodao da policija ima dovoljno dokaza protiv njih.

Silovana žena se liječi u gradskoj bolnici, a identifikovala je dvojicu napadača po ličnim imenima, pošto je čula kako se međusobno oslovljavaju, navela je ranije policija, dodajući da je žrtva zadobila višestruke unutrašnje povrede.

Najnoviji slučaj silovanja šokirao je mnoge u Mumbaju koji se smatra jednim od najbezbjednijih indijskih gradova za žene.

U decembru je 23-godišnju djevojku brutalno napala i silovala grupa od pet muškaraca u autobusu koji se kretao kroz Nju Delhi, a ona je, kasnije, podlegla povredama zadobijenim u tom napadu. Njen muški pratilac takođe je pretučen.

U toku je suđenje počiniocima tog zločina koji je pokrenuo masovne proteste i podstakao usvajanje strožeg zakona o silovanju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније