Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

22. 02. 2019. 10:57 >> 10:25
1

PRIMJER ZA REGION

Tramp čestitao Ciprasu

Američki predsjednik Donald Tramp, čestitao je premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu na ratifikaciji Sporazuma iz Prespe. Tramp je u pismu izrazio nadu da će to istorijsko dostignuće inspirisati druge zemlje regiona da riješe svoja bilteralna pitanja.

Tramp je ocjenio da Sporazum iz Prespe predstavlja istorijsko dostignuće za Balkan i dokaz hrabrosti Ciprasovog vođstva, dodajući da se Grčka dokazala kao stub stabilnosti u složenom regionu, prenijela je agencija ANA.

Tramp je podvukao da je Grčka važan partner i saveznik SAD-a i naveo da se raduje nastavku saradnje na obezbjeđivanju mira i napretka u istočnom Mediteranu i na Balkanu.

Sličnu čestitku Tramp je prije dva dana uputio i premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu.

Dogovorom iz Prespe koji su Cipras i Zaev postigli u junu prošle godine, riješen je dugogodišnji spor Atine i Skoplja oko imena makedonske države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније