Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

22. 02. 2019. 08:51   >>  08:19 1

UZ POMOĆ RUSKIH SNAGA

U Siriju se vratilo 220.000 izbjeglica

Više od 220.000 sirijskih izbjeglica vratilo se kućama uz pomoć ruske vojske, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji Sergej Solomatin.

On je novinarima rekao da se povratak izbjeglica nastavlja i da je uz pomoć ruskog Centra otvoreno deset kontrolnih punktova, uključujući po jedan vazduhoplovni i mornarički.

"Do 20. februara kući se vratilo 222.884 ljudi", istakao je Solomatin.

Solomatin je dodao da su od 20. februara otvorena dva mobilna kontrolna punkta u blizini izbjegličkog kampa Rukban, 55 kilometara unutar zone oko vojne baze SAD u Tanfu u sirijskoj pokrajini Homs, javio je TASS.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane ranije je saopštio da izbjeglice u kampu Rukban žive "u neljudskim uslovima" i pozvao na puštanje barem žena i djece iz tog kampa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније