Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 02. 2019. 22:42 >> 22:10

SIRIJA

Poznati francuski džihadista ubijen u napadu

Francuski džihadista Fabijen Klen (Fabien Clain) koji je u ime Islamske države preuzeo odgovornost za terorističke napade u Francuskoj u novembru 2015, ubijen je u bombardovanju snaga međunarodne koalicije u Siriji, prenio je danas radio Frans enfo (France Info).

Pozivajući na pouzdane izvore, radio je javio da je u tom napadu koji se dogodio juče, teško povrijeđen Klenov brat, takođe džihadista.
Napad se dogodio u Baghuzu, posljednjem uporištu Islamske države na istoku Sirije.

Francuska vlada je saopštila da čeka rezultate analiza DNK da bi potvrdila vijest o smrti Klena.

Glasovi braće Klen su brzo prepoznati na audio snimku emitovanom poslije terorističkih napada u Parizu, 13. novembra 2015.

Fabijen Klen (40) je sam saopštio vijest o preuzimanju odgovornosti za napade, dok je glas njegovog brata Žan-Mišela (38) prepoznat da pjeva tada zajedno s drugim džihadistima.

Njih dvojica su godinama na meti pravosudnih organa u Francuskoj. U junu 2018. je izdat nalog za njihovo hapšenje.

Fabijen poznatiji kao "brat Omar" prešao je 90-ih godina u islam, i bio je "zvanični portparol" džihadista za francusko govorno područje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније