Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 02. 2019. 20:21   >>  19:50 1

USVOJEN ZAKON

Ruskim vojnicima zabranjeni telefoni na dužnosti

Parlament Ruske Federacije usvojio je zakon koji vojnicima zabranjuje upotrebu pamentih telefona, tableta i drugih uređaja dok se nalaze na dužnosti, kako bi se spriječilo curenje osjetljivih informacija na društvene mreže.

Zakon, koji je danas usvojio donji dom ruskog parlamenta, zabranjuje vojnicima da na društvene mreže postavljaju fotografije, video zapise i druge informacije o sebi, drugim vojnicima i svojoj porodici.

Zakon, koji je usvojen bez ijednog glasa protiv, donet je na zahtjev ministarstva odbrane.

Posljednjih godina, fotografije ili video snimci na društvenim mrežama otkrivale su podatke o borbama u Istočnoj Ukrajini, ruskoj vojnoj kampanji u Siriji, kao i lokacije i pokrete vojnika i opreme.

Izvještaji koji su na društvene mreže postavili vojnici ili članovi njihovih porodica su se znatno razlikovali od onih koje su o istim događaima iznosili zvanični ruski vojni izvori.

Osim toga, aktivisti za ljudska prava su, zahvaljujući tim podacima, pribavljali dokaze o zlostavljanju regruta u ruskoj vojsci.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније