Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

19. 02. 2019. 14:29 >> 13:57

UN UPOZORAVAJU

Oko 200 porodica pod kontrolom ISIS-a u Siriji

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija Mišel Bašele danas je izrazila zabrinutost zbog stanja u kome se nalazi oko 200 porodica zarobljenih u posljednjoj oblasti koja je još uvijek pod kontrolom ISIS-a u istočnoj Siriji.

Bašele je u izjavi navela da ekstremisti aktivno sprečavaju civile, uključujući žene i djecu, da napuste malu oblast blizu granice sa Irakom koja je pod opsadom vojnih snaga u Siriji koje imaju podršku SAD, prenosi AP.

Oko 300 ekstremista nalaze se među nekoliko stotina civila i odbijaju da se predaju dok pokušavaju da pregovaraju oko izlaza iz oblasti koju okružuju vojne snage.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, saopštila je da je oko 50 kamiona ušlo u oblast pod kontrolom Islamska države, očigledno pokušavajući da izvuče neke od ljudi zarobljenih unutra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније